تخفیفات استثنایی ویژه بهار از 15 الی 25 درصد

ایمنی در آشپزخانه

ایمنی در آشپزخانه

چگونه پخت و پز بی خطری داشته باشیم؟

هیچ گاه کودکان را در آشپزخانه تنها نگذارید؛ به خصوص در زمان هایی که از چرخ گوشت استفاده می کنید. برای حفظ ایمنی، کبریت و ماهی تابه را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

از اجاق گاز های دارای ترموکوپل و استاندارد استفاده کنید.

فندک های جرقه ای از ایمنی بیشتری نسبت به فندک گازی یا کبریت برخوردارند.

از قــــرار دادن اجاق گاز در مجــــاورت پنجــــره باز و کــــوران هــــوا خودداری کنید.

از قرار دادن پــــرده و اشیاء سریع الاشتعال در مجاورت اجاق گاز خودداری کنید.

برای روشن کردن اجاق گاز قبل از باز کردن شیر گاز از فندک یا کبریت روشن استفاده کنید.

از شیلنگ های مقاوم مخصوص گاز و بست های فلــزی مناسب برای اجاق گاز استفاده کنید.

نسبت به هرگونه نشتی یا بوی گاز حساس باشید و در دفع عیب اقدام کنید.

کف آشپزخانه نباید لغزنده یا خیس باشد(بهتر است از دمپایی مناسب برای ورود به آشپزخانه استفاده کنید.)

چرخ گوشت، آبمیوه گیری، خرد کن و هرگونه وسیله برقی را دور از دسترس کودکان استفاده کنید.

برای برداشتن ظروف داغ از دستکش پارچه ای مناسب استفاده کنید.

هنگام آشپزی مواظب برخورد آتش با ظروف یا آستین لباس خود باشید.

ظروف دسته دار، مانند ماهی تابه را طوری روی اجاق گاز قرار دهید تا هنگام کار از برخورد احتمالی و واژگونی آن جلوگیری شود.

ترک اجاق گاز روشن در آشپزخانه و خارج شدن از منزل برای خرید و غیره می تواند خطرناک باشد.

آشپزخانه جای بازی بچه ها نیست، مواظب آنها باشید.

ظرف فلزی را درون مایکروفر نگذارید.

بر روی پریز برق آب نریزید.

ظروف داغ مانند ماهی تابه، قابلمه و... و اجسام برنده ، مثل چاقو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

 

چرا ماهی تابه هنگام گرم کردن روغن آتش می گیرد؟

روغن از جمله مایعات قابل اشتعال است. با دریافت حرارت زیاد یا رسیدن شعله به آن آتش می گیرد.

روغن آشپزی به سادگی آتش می گیرد. از شعله کم اجاق گاز استفاده کنید تا منجر به آتش سوزی ماهی تابه نشود.

میزان روغن داخل ماهی تابه باید با ظرفیت آن متناسب باشد تا روغن در اثر گرم شدن سرریز نشود (از حداکثر یک سوم ظرفیت ماهی تابه برای گرم کردن روغن استفاده شود).

برای گرم کردن روغن از ظروف کاملا خشک استفاده کنید.

 

اگر ظرف یا ماهی تابه هنگام گرم کردن روغن آتش گرفت، چه باید کرد؟

خطر بزرگی شما را تهدید نمی کند. فورا شیر گاز را قطع کنید. لوازم سوختنی را از اطراف آن دور کنید.

هرگز روی روغن آب نپاشید.

با احتیاط در ماهی تابه را روی آن قرار دهید.(آتش خاموش می شود)

هرگونه جا به جایی ماهی تابه در این حالت خطرناک است و نباید از شیلنگ آب یا دستگاه های آتش خاموش کن(کپسول های آتش نشانی) برای خاموش کردن آتش استفاده کرد.

اگر احتمال توسعه آتش سوزی می دهید، فورا با شماره تلفن 125 تماس بگیرید و درخواست کمک کنید.

 

نکات قابل توجه

وسایل برقی آشپزخانه را خاموش کنید.

بر روی ماهی تابه آب نریزید.

مراقب روغن داغ باشید.

برگشت به بالا
×
گفتگوی آنلاین در واتساپ
برای شروع گفتگو کلیک کنید.